2017, ik kijk nog even achterom en zie….

Het einde van 2017 is nabij. Wat gebeurt er veel in een jaar! Als ik achterom kijk dan zie ik jou… en jou… en jou…

 

 

Mijn ogen hebben je gezien, mijn hart heeft je gevoeld…

 • Ik zie jou, jij die een lieve dierbare bent verloren
 • Ik voel het, jij die staande blijft ook al heb je verdriet en zorgen om je naaste
 • Het raakt me, als je het lastig vindt om kwetsbaarheid en verdriet er te laten zijn
 • Verwonder me, dat als er openheid tussen mensen is, er verbinding ontstaat
 • Geniet, van jou omdat je je dromen waar maakt
 • Leef intens mee, een vreselijke ziekte is opnieuw in iemands lichaam geslopen
 • Gelukkig, omdat jij weer meer naar je gevoel gaat en je zelfvertrouwen groeit
 • Blij voor, omdat een contact wat er minder was weer in opbouw is
 • Warm, als vriendschappen verdieping geven
 • Trots, op jou en je prestaties
 • Spiegel jij mij, omdat ik weet dat loslaten in Liefde zoveel pijn kan doen
 • Geniet, als er mooie dingen gebeuren in persoonlijke groei
 • Herken, als jij voor jezelf durft te kiezen
 • Loslaten, van banden die losser mochten om elkaar de ruimte te geven in ieders proces
 • Voelbaar, als er warmte en liefde stroomt tussen mensen
 • Lichtpuntje, bij een spontane begroeting of gesprek aan een onbekende
 • Dankbaar, voor herkenning, spiegels en inzichten als ik jou zien…en jou…en jou…

 

Mijn jaar…

Waarin ik zelf een pijnlijke ervaring op deed. Een “vertrouwen” werd geschaad en dat deed even vervelend pijn. Na een aantal open gesprekken ontstond er veel ruimte en een vorm van Liefde die ik voor het eerst in mijn leven kon voelen! Het opende een deur die anders gesloten was gebleven.

Ook ontstond er kort geleden een groep mooie, warme mensen die elkaar elke week, liefdevol ondersteunen. Vanuit een mooi concept in een helende vorm voor elkaar. Het geeft een bijzonder gevoel van saamhorigheid.

…en zo waren er nog meer momenten, waar ik van geleerd heb, die indruk maakten en die ik bewaar in mijn hart.

De ander écht zien

Dag in dag uit zijn er  zoveel verschillende emoties en belevenissen. Mensen die achter een masker kampen met verdriet, zorgen of pijn. Heb er aandacht voor voordat je oordeelt. Maak verbinding vanuit je hart. Geef licht in andermans duisternis.

Zovele dagen ook met liefde, aandacht en bijzondere momenten. Het lijkt zo gewoon als je het hebt. Durf er met volle teugen van te genieten. Lééf jouw leven. Volg je passie. Je dromen DOEN!

Een nieuw jaar wacht op ons…..

 

“Een liefdevolle groet aan jou, DANK dat je er was dit jaar in welke vorm dan ook,”

Anita

 


 

Anita is naast Psychosociaal therapeut/coach en Access Bars® Practitioner ook ervaringsdeskundige. Zij heeft het in haar leven niet altijd makkelijk gehad. Omstandigheden dwongen haar soms om eigen gevoelens aan de kant te zetten. Ze begon in te zien dat haar leven daadwerkelijk kon veranderen door anders te kiezen. Ze werd meer en meer zichzelf door keuzes te maken die beter pasten bij haar eigen gevoel en leven.

De eerste stap zetten is misschien lastig. Zodra je Jezelf beter leert kennen en je weet waar je heen wilt, gaat dát het verschil maken.

 

 

 

4 Comments

 1. Kevin-Reply
  23 december 2017 at 10:23

  Weer mooi geschreven!

  • Anita Van Uden-Reply
   23 december 2017 at 13:13

   Dankjewel Kevin!

 2. 23 december 2017 at 12:35

  Lieve Anita, mijn hart maakt een sprongetje zo mooi hoe jij het verwoordt. Wanneer iedereen zijn kruis op de markt zou leggen, namen we allemaal ons eigen kruis weer mee naar huis. Wens jou, je lief en allen die jou dierbaar zijn fijne feestdagen toe vanuit een open hart. Liefs Loek

  • Anita Van Uden-Reply
   23 december 2017 at 16:10

   Wat een lieve woorden van je Loek!
   Dank-je-wel.

Leave A Comment