Hoe reis jij door je leven?

Hoe reis jij door je leven?

De remschijven van mijn auto zijn versleten en worden vervangen door nieuwe. Ik dacht: hoe zit het eigenlijk met die van de mens? Kunnen die ook slijten en is dat door teveel gebruik van de rem of juist door te weinig; er vormt zich roest?

Op onze reis door het leven gebruiken we de pedalen om gas te geven of om te remmen. Weliswaar figuurlijk maar toch. Wél belangrijk om te weten wanneer je welk pedaal moet intrappen. Ga je te snel, blijf je maar gas geven en negeer je de rem dan gaat dat ten kosten van jezelf. Het is de kunst van het leven om te “oefenen” op welk moment je welk pedaal gebruikt. Hoe symbolisch kan het zijn?

Hhmm hoe is dat bij mij?

Er zijn momenten waarop ik teveel gas geef. Mezelf voorbij reis als het ware. Op de rem trappen komt dan niet in me op omdat ik graag ergens wil komen, en snel ook! Mijn doel blijft steeds in zicht en soms vergeet ik dan van de reis te genieten, teveel gefocust op het doel. De rem biedt dan uitkomst ook omdat mijn lichaam aangeeft dat de brandstof bijna op is. Ik ben dan minder verbonden met mezelf. Bijtanken dus!

Pauze nemen om je af te vragen: “zit ik nog op de juiste weg, zijn er nieuwe wegen aangelegd en wat is er daar te ontdekken?” Blijf in verbinding met jezelf. Rem niet te vroeg want je mist wat verderop ligt, niet te laat want dan raakt je motor oververhit.

Gas geven is nodig in het bereiken van je dromen en je doelen. Zorg voor voldoende brandstof: zorg goed voor je lichaam en geest, voed je met gezonde producten. Omring je met mensen waar je energie van krijgt in plaats van dat ze je energie kosten (anders is je eigen tank snel leeg…).

Ga op weg…je innerlijk weten, je intuïtie, dat diepe gevoel van binnen is je navigatiesysteem!

Pas als je de moed toont je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou.    

-Paulo Coelho

Onderweg zullen er hobbels komen. Ontwijk ze niet maar neem ze om er bovenop juist inzichten van te krijgen. Je overziet dán immers wat er is. Je hebt de uitdaging overwonnen!

Onderweg zul je misschien mensen tegenkomen die je de weg willen wijzen. Zij willen je behoeden voor vreemde wegen of zijn bang dat je verdwaalt. Ze willen je niet uit het oog verliezen en vragen je om gas terug te nemen. Laat je niet misleiden en blijf je eigen weg volgen. Al lijkt deze nog zo moeilijk, onbekende wegen leiden je ook naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Volg altijd je eigen pad. Het volgen van het pad van een ander zal je hart nooit echt voldoening geven.
– David Viscot

Het is in dit leven zo belangrijk dat jij je eigen leven leid. Jouw grenzen bewaakt door tijdig te remmen en ook gas te geven om buiten je comfort-zone de wereld te ontdekken!
Het leven is geen generale repetitie maar het échte leven wat er toe doet! Doe het dan ook goed voor jou: zorg goed voor jezelf en neem je leven in eigen hand!

Wil je hier verder over praten? Brandstof nodig om je (val)kuilen op je weg te onderzoeken?

 Neem contact met me op om je tank bij te vullen.

Even stilstaan, een hele vooruitgang! De brug naar de vrijheid ben jezelf!

– Rinskje

Leave A Comment