Waarom je maar beter kunt luisteren

 

– Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Grenzen….welke grenzen?

Door drukte, verplichtingen of verwachtingen ga je soms je eigen grenzen over. Je zet jezelf even aan de kant zodat wat ‘moet’, gedaan wordt. Dat is voor een poosje niet zo erg maar als dat te lang duurt, ga je dat voelen. Als je ‘stil’ bent, kun je je lichaam al zachtjes horen fluisteren……

Het geeft je signalen om je aandacht te vragen. Stijve spieren, pijnklachten, slaapproblemen of je wordt emotioneler.

Natuurlijk kan een pijnstiller helpen maar is dan de oorzaak aangepakt?

Je lichaam fluistert…..luister jij?

Als je maar doorgaat, zul je merken dat je lichaam harder begint te protesteren. Je lichaam wil gehoord worden maar als het wordt genegeerd, zal het harder gaan roepen en uiteindelijk gaan schreeuwen.

Klachten komen vaker en worden erger. Je wordt ziek of krijgt een burn-out en je kan dan echt niet meer verder. Het is een letterlijke STOP!

Voorkom dat je lichaam gaat schreeuwen en luister naar de fluistering van je lichaam. Trek op tijd de handrem aan.

Kijk van een afstandje naar jezelf:

  • wat zie je?
  • waar zijn grenzen overschreden?
  • aan welke behoefte of verlangen ga je voorbij?
  • doe jij wat je écht wilt?
  • ben je gelukkig?

Weet dat jij áltijd en op ieder moment een keuze hebt. Jouw lichaam heeft het signaal al gegeven, nu JIJ nog!

 

Access Bars®

is een eenvoudige manier om o.a. opgebouwde spanningen te laten ontladen. Rust, ontspanning en een hoofd wat ‘opgeruimd’ aanvoelt door Access Bars, levert je al veel op! Het lichaam komt weer tot rust…

Hier wil ik meer over weten

 

Jij en niemand anders bent het állerbelangrijkste in je leven. Zorg daarom goed voor jezelf omdat niemand anders weet wat het beste is voor jou.

Maak keuzes, heb jezelf lief en doe meer van dát waar je gelukkig van wordt!

 

Anita

Voel je Vrij

 


Anita is naast Psychosociaal therapeut/coach en Access Bars® Practitioner ook ervaringsdeskundige. Zij heeft het in haar leven niet altijd makkelijk gehad. Omstandigheden dwongen haar soms om eigen gevoelens aan de kant te zetten. Ze begon in te zien dat haar leven daadwerkelijk kon veranderen door anders te kiezen. Ze werd meer en meer zichzelf door keuzes te maken die beter pasten bij haar eigen gevoel en leven.

De eerste stap zetten is misschien lastig. Zodra je Jezelf beter leert kennen en je weet waar je heen wilt, gaat dát het verschil maken.

 

 

 

 

Leave A Comment