Wat is dat toch, die massage die jij geeft?

Regelmatig vragen mensen aan mij, wat is toch precies een AromaTouch massage? Tijd dus dat ik er wat over schrijf. Met name ook omdat we in deze periode, waarin we veel minder worden aangeraakt, een gemis kunnen ervaren. De zogenaamde “huidhonger” ontstaat: een intens verlangen naar aanraking.

 

“De Britse psychiater John Bowlby liet in de jaren vijftig zien dat het essentieel is voor een zuigeling om veel geknuffeld en aangeraakt te worden door de moeder. Zonder die lichamelijke hechting blijft het kind zijn leven lang problemen houden met sociale interacties. Inmiddels is gebleken dat aanraking ook belangrijk is voor volwassenen: het zorgt voor vertrouwen in anderen, de wereld en jezelf. Als je nu plots veel minder aangeraakt wordt, kan dat onzekerheid oproepen. Want als een dierbare jou aanraakt op een manier die je fijn vindt, zorgt dat ervoor dat je je beter voelt en je wilt verbinden met anderen. Oxytocine, het zogenoemde knuffelhormoon, is daarmee ook een soort antixenofobiehormoon.” (bron: Trouw)

 

Wat is dat eigenlijk, een AromaTouch® massage?

Wat is het doel van deze massage?

Het doel van deze massage is om je lichaam en geest tot rust te brengen en het zelfhelend vermogen te stimuleren. Aanraking is troostend en juist nu, in tijden van spanning en onrust, kan aanraking je veel bieden.

Waarom zou je een AromaTouch massage® laten doen?

  • Allereerst omdat het een heerlijk moment voor jezelf is!
  • Daarnaast is het een laagdrempelige massage, je hoeft namelijk alleen maar je bovenkleding en je sokken uit te doen.
  • Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). Je zit letterlijk lekkerder in je vel.
  • Soms is het nodig om je geest te laten ontspannen. Je krijgt daardoor weer ruimte en rust in je hoofd. Als je je reset komt er meer rust en daardoor meer balans.
  • Een AromaTouch massage kan je dus helpen bij het verminderen van stress, je meer in je lijf laten zakken en het gevoel te geven dat je meer in balans bent.

Wanneer kies je voor een AromaTouch massage?

Je kunt de massage zowel preventief doen maar ook als je klachten hebt kan het ondersteunend werken. Bijvoorbeeld wanneer je het gevoel hebt dat je lichaam en geest in onbalans zijn. Of in stressvolle situaties waarbij je te veel ballen in de lucht moet houden en niet meer toekomt aan jezelf. Je in balans wilt komen en hard toe bent aan meer ontspanning in je lijf en hoofd.

Het is geschikt voor jong en oud omdat de dosering van de oliën kan worden aangepast aan een jonge of gevoelige huid.

 

“De huid is het zintuig van aanrakingen. En niet alle contact is direct een aanraking. Helende aanraking gebeurt altijd met de handen. Dat is de kern van elke massage, de oudste vorm van helende behandeling.” Uit: Huidhonger.

 

Wat zijn de reacties na een massage?

“Ik was heel ver weg, wat is dit ontspannend zeg! Heel apart en bijzonder dit.”

“De AromaTouch massage was heerlijk! De geuren in combinatie met de zachte aanrakingen zorgen voor een hele diepe ontspanning en brengen je dichter tot jezelf. Het was tijd voor ontspanning en contact met mijn gevoel.”

“Dit wil ik wel iedere dag, wat is dit heerlijk zeg!”

 

Als ik kijk naar de mensen die van de bank afstappen, na even bijgekomen te zijn, zie ik iedere keer weer stralende ogen en een diepe intense blik van ontspanning. Zo mooi om te zien!

Ik vind het zelf heel fijn om te geven en geniet van alle geuren die voorbij komen. Het geeft mij ook een ontspannen gevoel. Ik geniet van het zien van de rust die lijkt ingedaald te zijn in het lijf. Prachtig om hier getuige van te zijn.

Met hart en ziel gegeven!

 

 “Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht anders is het niet in staat onze geest sterk en helder te houden.”  Boeddah

 

Meer informatie op mijn website:

https://praktijkvoeljevrij.nl/

Altijd van harte Welkom om te komen genieten van deze weldadige massage met heerlijke oliën!

Direct al een afspraak plannen?

https://praktijkvoeljevrij.nl/contact/

 

Warme, enthousiaste groet,

Anita van Uden

Leave A Comment