Wie ben ik?

Ik ben Anita van Uden. Parttime werkend in de zorg en eigenaar van praktijk Voel je Vrij. Als coach help ik je graag bij lastige periodes in je leven. Jezelf weer zijn en kiezen waar jij gelukkig van wordt: dat is het allerbelangrijkste!

Mijn eigen leven was ook niet altijd makkelijk.

Al jong leerde ik dat emoties niet altijd gezien mochten worden. Om bepaalde situaties aan te kunnen leerde ik emoties te onderscheiden. Ik verborg mezelf liever dan dat ik me liet zien. Zo kon ik niet geraakt worden. Maar dat gebeurde wel. Ik cijferde mezelf daardoor weg, was onzeker. Dat heeft pijn gedaan.

Van verwarring naar verandering.

Stukje bij beetje kwam ik erachter dat ik niet volledig mezelf was. Het leek alsof ik gelukkig was maar diep in mijn hart voelde ik dat er méér was. Wie was ik eigenlijk, wat wilde ik nu zélf?

Inzicht en overzicht.

Met deze vragen kon ik het niet alleen. Mijn besluit om bij iemand mijn verhaal te doen was meer dan goed. Daar kwam ik bij mezelf, thuis bij mij.

Van verandering naar meer mezelf zijn

Het proces was begonnen. Ik kon het niet meer stoppen, dat wilde ik ook niet. Met vallen en opstaan kwam ik waar ik wilde zijn.

Het viel niet mee toen ik keuzes ging maken die anderen niet begrepen. Daarin voelde ik me soms eenzaam. Toch wist ik dat dit de enige manier was om gelukkig te zijn. Het heeft veel gekost maar véél meer opgeleverd. Ik werd eindelijk mezelf en ben gelukkiger dan ooit.

Nu ben ik er voor jou

Als ervaringsdeskundige en Psychosociaal Therapeut volg ik nu mijn passie. Dat is om jou te ondersteunen om meer uit jezelf én je leven te halen.

Ik weet dat er omstandigheden zijn die je zó van slag kunnen maken dat je er zelf niet uit komt. Hoe fijn is het dan om je verhaal kwijt te kunnen. Je persoonlijke proces is Uniek, net als jij! Je leert weer te (durven) vertrouwen. Keuzes maken die er toe doen om een gelukkig leven te leiden. Jezelf Zijn, daar gaat het om!

Mijn achtergrond:

Inmiddels al ruim 37 jaar ( part-time) werkzaam in de zorg (de laatste 13 jaar als doktersassistente)

Ik ben gediplomeerd  (HBO)psychosociaal therapeut en NLP practioner. Omdat ik geen lid meer ben van een beroepsvereniging mag ik me geen therapeut meer noemen maar coach.

AromaTouch Technique, Access Bars practioner, Quantum-Touch L1 en L2, Levensreddende Eerste Handelingen, reanimatie, familieopstelling, stervensbegeleiding, mindfulness, reiki I.

Door persoonlijke ontwikkeling en (bij)scholing blijf ik me verdiepen.

De geaccrediteerde HBO opleiding Medische- en Psychosociale basiskennis heb ik in mijn bezit maar sta niet meer in de zorggids.