Wie ben je?

Ja, kun je zeggen wie je bent? Op welk moment dan en waar en met wie? Ken je alle gezichten van jezelf en houd je van allemaal of wil je sommige niet kennen? Zet je liever een masker op uit angst of om jezelf juist te beschermen?

Wie ben ik?

In mijn opleiding was dit een steeds terugkerend thema. Ik heb vele Ik`s ontmoet en ik moet zeggen, ze bevielen niet allemaal. Het liefst stopte ik er een aantal in de kast maar ook al deed ik de deur op slot, ze wisten toch de weg naar buiten. Delen die me confronteerden waren het minst geliefd, nee daar wilde ik niet aan. Ik wilde lief, aardig en gezellig gevonden worden. Dat ik daarmee mezelf niet helemaal liet zien was lekker “veilig” maar niet wie ik hélemaal was. Toen ik leerde om kwetsbaar te zijn, en geloof me dat viel écht niet mee, toen pas ontdekte ik dat ik daardoor meer respect kreeg (Ik was immers zelf gekwetst en dat wilde ik liever verborgen houden). Het kwetsbaar durven zijn opende deuren, contacten met anderen gingen zoveel dieper. Juist dáár lagen die ontmoetingen die raakten! Daardoor kon ik groeien en meer het gevoel hebben te LEVEN! Doordat álle delen er mochten zijn, ging ik ook meer van mezelf houden!

Delen van jou.

Iedereen zal in zichzelf bepaalde delen herkennen. De onzekere, de gelukkige, de afwachtende, de nieuwsgierige, de kritische. Wanneer de ene op de voorgrond staat is de andere vaak niet zichtbaar. Bijv. als je je gelukkig voelt tijdens een avondje met vrienden is de onzekere niet te zien. Of je voelt je onzeker in een (nieuwe) relatie waar ook zeker de afwachtende bij aanwezig kan zijn: de gelukkige is nog even niet in beeld. Misschien komt zelfs de kritische om de hoek kijken die ervoor zorgt dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Sterk “team” samen! Als deze delen zo sterk zijn is het erg lastig om je gelukkige toe te laten. De uitdaging ligt er dan in de delen te herkennen en te onderzoeken wat er achter zit…

Wie ben je dan?

Alle delen in jou ben jij. Bepaalde delen zijn sterk, andere wat zwakker maar allemaal horen zij bij jou. Ieder deel heeft zijn behoefte en soms, onbewust, blijven er delen sterk aanwezig waardoor sommige worden afgesneden. Er kunnen dan onderlinge “conflicten” ontstaan. Sommige kwaliteiten kun je daardoor niet gebruiken die wel nuttig voor je zouden kunnen zijn.

De kunst is dus om ze beter te leren begrijpen. Welke behoefte en welk doel hebben zij? Door dit helder te krijgen ontstaat er meer gelijkwaardigheid en voor jezelf meer harmonie.

Nieuwsgierig naar een ontmoeting met onbekende – of miskende delen van jou? Wil jij meer inzicht in wie je bent en hoe je jezelf meer zichtbaar maakt? Maak een -gratis- afspraak en maak werk van jezelf!  Neem CONTACT  met me op:

Ik kijk er naar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan!

 

 

Leave A Comment